top of page
Lektör och redaktörstjänst för författare
Lektörstjänster:

 

Fullt lektörsutlåtande:

Behöver du hjälp med att ge dina karaktärer liv och personlighet, din berättelse driv och slutligen dina framtida läsare en givande och kanske rent av oförglömlig läsupplevelse?

Jag är utbildad lektör och läser gärna din text och lämnar ett utlåtande där jag sammanfattar mina tankar och reflektioner på ungefär 6-10 A4-sidor. Beroende på bokens längd.

Jag vill gärna ha dina manussidor som ett worddokument via mejl. Det ska vara skrivet på Times New Roman 12 punkter på 1,5 radavstånd.

En lektörsläsning tar ca. 3–4 veckor från att du skickat in ditt manus till mig samt betalat fakturan.

I samband med beställningen får du en exakt tidsplan. 

Pris:

Lektörsläsning kostar 1000 kronor plus 6 öre/ ord.

25% moms tillkommer.

Kontakta mig:

madelene.lundvall@gmail.com

Mini-uttande:

Jag gör nu även mini-utlåtanden. Då tittar jag på samma saker som i ett vanligt utlåtande: historia, språk, karaktärer, miljö, o.s.v. Det kan ge dig en hint om du är på rätt spår utan att du behöver lägga en stor summa på ett fullständigt utlåtande.

Ett mini-utlåtande tar ca. 1 vecka från att du skickat in ditt manus till mig samt betalat fakturan.

 

OBS! Beställer du ett mini-utlåtande får du en rabatt på 15% om du sedan vill ha ett helt utlåtande (gäller bok).

Pris:

För 1000 kr får du en bedömning på dina två första kapitel eller på en kort novell, upp till 5000 ord, sedan tillkommer 20 öre/ord för maximalt 3000 ord ytterligare.

25% moms tillkommer.

Kontakta mig:

madelene.lundvall@gmail.com

 
Redaktörstjänst:

Har du skrivit ett manus som du vill skicka till förlag eller funderar du på att ge ut ditt alster själv?

I så fall kan jag läsa ditt manus som redaktör. Som redaktör läser jag hela ditt manus från början till slut och jag kommenterar allt jag reagerar på längs vägen. Det kan handla om såväl positiva saker som detaljer som behöver korrigeras. Korrekturläsning ingår inte, men jag noterar felaktigheter som jag upptäcker under läsningens gång direkt i texten.

Jag analyserar och kommenterar karaktärer, språk, handling, struktur, trovärdighet och logik. Jag ger också förslag på hur du kan lösa det som jag uppfattar som problem i ditt manus. En stor del av mitt arbete går ut på att göra dig medveten om hur just du skriver och hjälpa dig att utvecklas som författare utifrån din egen stil och dina egna kunskaper.

Jag läser de flesta genrer, men hör av dig om du har frågor gällande exempelvis fackböcker.

Jag peppar, men är också ärlig i min bedömning. 

När jag redaktörsläser ett manus ska texten vara skriven på A4-sidor med normala marginaler och 1,5 radavstånd i Times New Roman 12 punkter. Jag vill ha det som ett Word-dokument.

 

En redaktörsläsning tar ca. 3–4 veckor från att du skickat in ditt manus till mig samt betalat fakturan.
I samband med beställningen får du en exakt tidsplan. 

När jag kommenterat och sammanställt mina synpunkter mejlar jag dig materialet. När du fått manuset i retur får du gärna bolla saker som du funderar på längs vägen och det ingår en månads support efter ditt mottagande av mina kommentarer. Detta får du göra så ofta du behöver. 

Hör gärna av dig via mejl om du är intresserad av en diskussion kring vad just ditt manus kan behöva.

Observera att väntetid kan förekomma, så hör gärna av dig i god tid.

Pris:

6000 kronor plus 5 öre/ord.

25% moms tillkommer.

För kortare manus, t ex noveller gäller individuell prissättning. Kontakta mig för offert.

Kontakta mig:

madelene.lundvall@gmail.com

Kundomdömen

IMG_20221123_170203_109.jpg

Li Ekman

Författare

DSC_6654.jpg

Yamilé Andreasson

Författare

330881834_595813458648074_7425717553167730481_n.jpg

Annika Banfield

Författare

sb-book.jpg

Namn Namn

Författare

"Madelene är en duktig och väldig kompetent redaktör. Som författare kände jag mig trygg i hennes händer. På ett enkelt och rakt sätt lyckades hon lyfta fram det som behövde bearbetas och förbättras i texten. Hon gjorde det dessutom med glimten i ögat."

- Li Ekman

"Madelene är väldigt duktig på att peppa och gör arbetet med texter kul. Hon ger konstruktiv kritik och kommer med idéer när man fastnat. Att bolla med henne kring ens story och tänka i andra banor hjälper en som författare att utvecklas. Hon är effektiv och den bästa redaktören jag jobbat med under många år och rekommenderar henne varmt."

- Yamilé Andreasson

"Madelene har flera gånger varit min redaktör i samband med boksläpp. Hon är noggrann och snabb, bra på att se möjligheter och alternativ samt lyhörd för författarens önskemål. Med Madelene känner jag mig trygg - hon är dessutom mycket trevlig att jobba med."

- Annika Banfield

"Under bearbetning."

bottom of page